Veilig de zon in met je baby

Met het voorjaar voor de deur is het belangrijk om goed voorbereid de zon in te gaan met je baby. Als nieuwe moeder kun je snel onzeker worden over wat je baby wel of juist niet nodig heeft wanneer de temperaturen stijgen. Daarom zetten wij een aantal essentials voor je op een rijtje...

izipizi-zonnebrillen-jutenjuullifestyleforkids

Baby zonnebrillen Izipizi

Zonnebril voor baby

Vaak wordt er gedacht dat een zonnebril voor je baby enkel een 'fashion statement' is of dat men het gewoon leuk vindt staan. Echter niets is minder waar. Een zonnebril is echt essentieel voor baby's en jonge peuters.

Een baby snapt namelijk nog niet dat hij zijn hoofdje weg kan draaien van de zon en blijft vaak te lang kijken richting de zon. Dit kan schade opleveren die gemakkelijk voorkomen kan worden.

babyzonnebril-izipizi-jutenjuullifestyleforkids

✦ Izipizi - Kinderzonnebril 9-36 mnd Apricot

Zonnebrillen van Izipizi bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

De baby- en kinderzonnebrillen van het Franse Izipizi zijn vanaf de geboorte te gebruiken en blijven goed zitten door het bijgeleverde rubberen bandje. De zonnebrillen worden gemaakt voor drie verschillende leeftijdscategorieën: 0-9 maanden, 9-36 maanden, 3-5 jaar en 5-10 jaar.

Voordelen kinder- en babyzonnebrillen

Wanneer je vroeg begint met een zonnebril bij je kindje zijn zijn oogjes optimaal beschermd en zal hij ook gewend zijn aan het dragen van een zonnebril. De Izipizi zonnebrillen staan niet alleen super schattig, ze bieden 100% UV bescherming (categorie 3) en blijven goed zitten door het siliconen bandje.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Veilig de zon in met 100% UV bescherming;
  • flexibele scharnieren voor een soepele vering;
  • met siliconen bandje zodat de zonnebril goed blijft zitten;
  • geschikt voor kids van 0-12 maanden;
  • blijft lekker zitten dankzij de 'soft touch' afwerking;
  • je krijgt hem in een mooie vilten bewaarhoes!

zonnehoedje-liewood-jutenjuullifestyleforkids

Zonnehoedjes Liewood 

Houd het hoofd koel met een zonnehoedje

Een zonnehoedje staat niet alleen heel schattig, maar heeft ook uiteraard een functie. Aangezien de hoofdjes van jonge kinderen en baby's vaak nog niet heel dik bedekt zijn met haar lopen ze het risico om snel te verbranden.

Een zonnehoedje beschermt niet enkel tegen verbranding, maar houdt het hoofdje van je kindje ook koel. Hoog zomer? Maak het hoedje nat en je kindje zal snel verkoeling vinden en ook voor langere tijd!

baby-zonnehoedje-liewood-jutenjuullifestyleforkids

Zonnehoedjes Liewood

Zonnehoedje van Liewood

Het Deense merk Liewood heeft dit jaar zo'n leuke collectie zonnehoedjes en konden wij natuurlijk niet laten liggen. De hoedjes zijn er in 2 stijlen: Amelia en 'Gorm' met oortjes.  

Tot slot is een goede zonnebrandcrème onmisbaar in dit lijstje. Let op de SPF: bij jonge kinderen is SPF 50 de beste factor om veilig mee de zon in te kunnen. Smeer je kindje van top tot teen in voordat je naar buiten gaat. Herhaal dit vervolgens iedere twee uur zodat je mini optimaal beschermd is.

Geniet dit jaar van de zonnige dagen met je kleintje zonder dat je je zorgen hoeft te maken of hij wel goed beschermd is met de bovenstaande tips in je achterhoofd. Mocht je vragen hebben over de producten in dit artikel neem dan vooral contact met ons op.

Laat een reactie achter