Dol op wol! Wollen items het hele jaar door voor jouw kleintje

Wij zijn dol op wol! Uiteraard zien wollen items er vaak prachtig uit, maar vooral de eigenschappen van dit heerlijke materiaal. Of het nu winter of zomer is: wol is bij uitstek perfect voor jouw kleintje en zeker voor newborns. En gelukkig hebben wij heel veel wollen musthaves voor iedere jonge ouder!

wollen-jasje-engel-natur-jutenjuullifestyleforkids

Engel Natur Jas SaffronEngel Natur Jas Naturel

Wollen jasje van Engel Natur

De allerfijnste jasjes voor pasgeboren baby's en alle kindjes daarboven zijn bij uitstek de wollen Engel Natur jasjes met capuchon. Engel Natur gebruikt alleen super zachte merinowol van hoge kwaliteit waardoor jouw kleintje heerlijk op temperatuur blijft zonder oververhit te raken (wat bij synthetische materialen wel vaak gebeurt). 

Engel Natur jasje wassen

Hoe was je nu jouw wollen jasje? Wij adviseren altijd het volgende: als je jasje niet gewassen hoeft te worden, doe het dan vooral niet. Hierdoor blijft de wol mooier en loop je ook geen risico op krimp. Laat het jasje tussendoor bijvoorbeeld even luchten. 

Wil je het jasje toch liever wassen? Was dan met een klein beetje wolwasmiddel met de hand met koud water of op wolwasprogramma (maximaal 30 graden). Laat het jasje horizontaal drogen en leg 'm nooit op de verwarming. 

wollen-deken-baby-jutenjuullifestyleforkids

Engel Natur wollen babydekensKlippan wollen babydekens

Wollen babydeken voor in de wieg of ledikant

Waarom een wollen ledikant- of babydeken voor jouw baby? Wol reguleert de temperatuur en daarom perfect voor jonge kinderen die nog niet zelf hun warmte kunnen reguleren. En doordat het warmte regulerend werkt is een wollen deken het hele jaar door geschikt. En dus juist in de zomer is een wollen deken ook zeer fijn!

Wij hebben prachtige wollen dekens van merken als Alwero, KiCo Label, Engel Natur, Klippan, Hvid en Nanami

wollen-strikmutsje-bonnet-jutenjuullifestyleforkids

Dolly Bonnet van Hvid in diverse kleurenWolfleece Strikmutsje van Engel Natur in diverse kleuren

Wollen (strik) mutsjes voor baby

Wollen mutsjes houden het hoofdje van je kleintje heerlijk warm wanneer het buiten koud is, of in die eerste weken nadat je kindje geboren is. De meeste warmte raken baby's kwijt door hun hoofd, dus het is belangrijk om de hoofdjes warm te houden. 

Dolly Bonnet wollen strikmutsjes van Hvid

De strikmutsjes van Hvid zijn gemaakt van gebreid merinowol en zijn beschikbaar in 2 maten. De wollen mutsjes van dit Vlaamse merk dekken het hoofdje mooi, maar laten het voorhoofdje vrij. Je kleintje voelt namelijk met het voorhoofd de temperatuur om zich heen waardoor het de rest van het lichaam reguleert. 

De zachte merinowollen mutsjes van Engel Natur

De strikmutsjes van Engel Natur verwarmen jouw kindje heerlijk ieder seizoen van het jaar. De mutsjes bieden genoeg warmte wanneer het buiten koud is en blijven goed zitten door het strikken onder het kinnetje. Mocht je strikken onder de kin niet fijn vinden kun je het mutsje ook kruislings over het borstje strikken zoals hierboven op de foto is te zien. 

wollen-slofjes-baby-jutenjuullifestyleforkids

Baby slofjes Engel Natur in de kleur WalnutHvid booties in de kleur BrickAlwero slofjes in de kleur naturel

Wollen slofjes die niet afzakken

 

Wollen baby items bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

Bij Jut & Juul Lifestyle for Kids zijn we gek op wollen baby essentials. Van wollen ledikantdekens, wollen wiegdekens en wollen mutsjes tot wollen slofjes, wollen winterpakken en nog veel meer. 

Wol heeft duurzame kwaliteiten en gaan vaak jaren mee waardoor het de investering echt waard is. Mocht je hulp nodig hebben bij het uitkiezen van jouw wollen baby artikelen of vragen hebben over de verzorging ervan? Laat het ons dan weten via DM op Instagram of mail. Je kunt de winkel natuurlijk ook telefonisch bereiken of gezellig bij ons langskomen in Leiden. Je bent van harte welkom!

Laat een reactie achter