Wat zijn wij weer blij met dit mooie duurzame merk van een uitstekende kwaliteit!

Het  Nederlandse merk Koeka werd in 1998 opgericht door Margareth de Haas en Jeannette Kraaijeveld. Deze twee dames hadden al vanaf het begin een duidelijke visie op de ontwerpen. In een wereld waar schreeuwende kleuren de babyproductenmarkt leken te overheersen wilden ze verandering brengen. De producten moesten niet alleen functioneel zijn voor de baby en de ouders, ze moesten ook goed matchen met het interieur. 

Zo ontstond de eerste Koeka collectie, gebaseerd op alles wat met slapen en verzorgen te maken heeft voor baby’s en kids. Vanaf de start maakten de kenmerkende badstofproducten, zoals het speendoekje, de omslagdoek met buidel deel uit van de collectie.

Inmiddels is Koeka uitgegroeid tot een volwaardig lifestyle merk. De collectie omvat ruim 700 unieke producten in vele kleuren op het gebied van baby en lifestyle.

Kenmerkend voor de vaste collectie van Koeka, is dat deze ‘never out of stock’ is. Dit betekent dat deze producten altijd op voorraad zijn en dus snel geleverd kunnen worden. Deze vaste collectie wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe producten en kleuren. Daarnaast ontwerpt Koeka jaarlijks een wisselende zomer- en wintercollectie. Voor haar basiscollectie maakt Koeka nog steeds veelvuldig gebruik van badstof. Ook wafel en canvas zijn populaire stoffen. Voor de voering wordt veel gebruikt gemaakt van flanel en teddy.

Koeka Cares

De focus van Koeka ligt op duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Daarom streeft Koeka ernaar functionele, duurzame producten van hoge kwaliteit te ontwikkelen, die meerdere jaren meegaan. Het is voor Koeka ook zeer belangrijk om artikelen te maken die veilig zijn voor de gezondheid van kinderen. Daarom hebben bijna alle baby & kids artikelen het Öko-tex label. Het Öko-tex label waarborgt dat deze artikelen gemaakt zijn van materialen die geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van kinderen (bijv. lood, cadmium, benzeen en arsenicum). De artikelen worden jaarlijks getest volgens de criteria van de Öko-tex 100 norm.