Geen producten gevonden
Probeer een andere categorie of neem een kijkje naar onze bestsellers.
Bekijk onze bestsellers

Bijzonder speelgoed uit Frankrijk

Het mooiste houten speelgoed van Vilac bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

Diep in het hart van de Jura, omringd door bergen, meren en bossen, staat het Franse speelgoedbedrijf Vilac. Voor al meer dan 100 jaar is het hun passie om het mooiste, meest duurzame en tijdloze speelgoed te maken van hout. Op oude ambachtelijke wijze, maar met moderne kleuren en design. Het hout wordt gedraaid, geschuurd, gepolijst en gelakt door vakmensen uit Moirans-en-Montagne.

Het houten speelgoed van Vilac is uniek en heeft een blijvende aantrekkingskracht. Generatie op generatie. Vilac wil de fantasie van kinderen stimuleren met olijke, vrolijke karakters en door klassiek speelgoed in een modern nieuw jasje te steken.

Vilac werkt samen met ontwerpers zoals de Zweedse illustrator Ingela P. Arrhenius. Uit deze samenwerking is een geweldige leuke collectie speelgoed voort gekomen. Het retro speelgoed (puzzels, schaakspel, evenwichtsspel, acrobaten,  houten trekspeeltjes) is prachtig geïllustreerd met de alom bekende naïeve, kleurrijke, retro tekeningen van Ingela p. Arrhenius

Hout uit duurzaam beheerde bossen

Het houten speelgoed van Vilac wordt duurzaam geproduceerd. Het hout dat voor het speelgoed wordt gebruikt is met zorg gekozen. Vilac gebruikt met name beuken, dennen en buxus voor haar speelgoed. Al het hout komt uit duurzaam beheerde bossen. Het houten speelgoed van Vilac is dan ook weer helemaal ‘Jut & Juul’ proof!

Sinds 2007 mag Vilac het EPV label en het Know-How-label van het Regionaal Natuurpark van de hoge Jura voeren. Deze labels geven aan dat Vilac de kennis bezit van het gebied de Jura in Frankrijk en weet hoe zij daarmee op een goede wijze om kunnen gaan in combinatie met hun creatieve ideeën en vervaardiging van het speelgoed.

Veiligheidsnormen

Al het speelgoed van Vilac heeft een CE-markering. Het is een markering voor wettelijke garantie dat het product aan bepaalde normen voldoet, technische rechten en in de Europese Unie verkocht en gebruikt mag worden. Het speelgoed van Vilac voldoet aan essentiële eisen, waardoor ook al het speelgoed aan de EN 71-speelgoednorm voldoet. Dit zijn normen en markeringen die door de Europese Unie zijn opgesteld en worden nageleefd als het om aanduidingen voor veilig speelgoed gaat.

De lak en verf die voor het kleurrijke speelgoed wordt gebruikt is getest in laboratoria en goedgekeurd. Dit betekent dat het veilig is om mee te spelen, ook als het kind het speelgoed in de mond stopt.

Het speelgoed is vrij van allergenen, ftalaten en loodvrij

Vilac garandeert dat al haar speelgoed vrij is van allergenen, ftalaten en loodvrij is. Dit zijn stoffen die vroeger veelvuldig gebruikt werden bij de productie van speelgoed, maar schadelijk kunnen zijn voor het kind bij veelvuldig of onjuist gebruik van het speelgoed of bijvoorbeeld bij het in de mond stoppen ervan.

Het houten speelgoed van Vilac online kopen bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

Jut & Juul Lifestyle for Kids heeft de collectie van vilac op voorraad (tenzij anders vermeld). Hierdoor is het mogelijk om supersnel te leveren! Bestel je op maandag t/m vrijdag voor 13.00 uur, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag nog verstuurd. Bestellingen geplaatst vrijdag na 13.00 u en in het weekend, worden maandag direct verstuurd.