Prijs
Min: €0
Max: €5
Merken
Decoratie
€1,95

De kaarten van Iris van Dijck zijn leuk om te krijgen, op te sturen maar ook bijzonder leuk om in te lijsten!

Prachtige ansichtkaarten en posters van Iris van Dijck bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

Over Iris van Dijck……

Iris van Dijck, 35 jaar. groeide op in een dorp in Brabant, waar zij van een vrije kindertijd genoot en haar jeugd doorbracht. Tijdens deze periode schilderde en tekende Iris zoveel als maar mogelijk was. Iris had een rijke fantasie en kon zich uren in dromenland bevinden.

Tijdens haar studie Toerisme verhuisde Iris voor een maandenlange stage naar Richmond vlakbij Londen, waar ze gefascineerd werd door het schitterende landschap aan de Theems. Zowel het ongerepte als de kneuterigheid van deze bijzondere omgeving zal voor altijd van grote invloed zijn op de rest van haar leven en op alles wat zij daarin creëert.

Vanuit Londen verhuisde Iris naar Amsterdam, waar zij  eerst een jaar aan de Gerrit Rietveld Academie en later aan de Fotoacademie studeerde. In 2007 studeerde Iris af als autonoom portretfotograaf met de serie “Met gesloten ogen” en exposeerde zij haar  werk in Loods 6 te Amsterdam. Het fotograferen van vrouwen die “getekend” waren door het leven was haar grote passie. Later heeft Iris ook nog de serie “altijd wachten” over Amsterdam- Noord mogen exposeren in de Grote Kerk van Naarden.

Gedurende de jaren na de Fotoacademie is Iris  voornamelijk in de commerciële sector actief geweest in uiteenlopende functies. Niet zozeer omdat daar haar  hart lag, maar veel eerder omdat zij er voor koos om zich op allerlei gebied zo breed mogelijk te ontwikkelen. Maar altijd miste Iris  het creatieve denken en bezig zijn.

In 2015 begon Iris  weer te tekenen. Hier kreeg zij  zulke positieve reacties op, dat ze besloot het roer drastisch om te gooien en te stoppen met werken in de commerciële sector. Iris las het afgelopen jaar uit honderden kinderboeken voor, wat een wereld voor haar opende. De impact van dat voorlezen, dat magische moment dat kinderen gebiologeerd naar je verhalen luisteren, dat fascineert haar. Het is prachtig om kinderen met open mond te zien luisteren en om ze mee te nemen naar een wereld waar fantasie woorden tot leven brengt.

In 2016 heeft Iris zich  laten omscholen tot grafisch vormgever en momenteel is zij  werkzaam als illustratrice

Ansichtkaarten en posters van Iris van Dijck online kopen

Jut & Juul Lifestyle for Kids heeft de collectie van Iris van Dijck op voorraad (tenzij anders vermeld). Hierdoor is het mogelijk om supersnel te leveren! Bestel je op maandag t/m vrijdag voor 13.00 uur, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag verstuurd!  Bestel je vrijdag na 13.00 uur of in het weekend dan wordt je bestelling direct maandag verstuurd.