Prijs
Min: €0
Max: €20
Merken
€11,00
Kinderboeken
€19,95
€11,00
€19,95
€19,95
€15,00
€19,95

De leukste kinderboeken shop je bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

Lezen en voorlezen

Wie leest, heeft de wereld aan zijn voeten. (Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en aan de kansen die zij krijgen op school en in de maatschappij. Lezen verruimt ons denken, leert ons om anderen beter te begrijpen en vergroot ons welzijn. Juist daarom is inzetten op leesbevordering zo onontbeerlijk. In dit artikel zetten we de belangrijkste wetenschappelijke inzichten over het belang van lezen op een rij. 

Lezen en voorlezen stimuleert de taal- en leesontwikkeling

Baby’s genieten van voorlezen – en zij plukken hier ook de vruchten van. Hoe jonger kinderen zijn als hun ouders beginnen met voorlezen, hoe groter hun woordenschat op latere leeftijd). Baby’s die worden voorgelezen lopen voor in hun taalontwikkeling Zij hebben een rijkere woordenschat, een sterker leesbegrip en een hogere leesmotivatie.

Vrij lezen leidt tot beter lezen

Wanneer kinderen ouder worden, zijn zij steeds beter in staat om ook zelf boekjes te lezen. Naast voorgelezen worden, draagt ook dit zelf lezen bij aan de taal- en leesontwikkeling. Wanneer kinderen vaak in hun vrije tijd lezen, zien zij hun leesvaardigheid stijgen. Als gevolg daarvan worden ze zelfverzekerder over hun leescompetentie, waardoor ze ook weer vaker gaan lezen. Zo nemen hun tekstbegrip en woordenschat weer toe, waarna het leesgedrag weer groeit. Het leesgedrag en de leesvaardigheid versterken elkaar zodoende over en weer, en blijven elkaar de hele onderwijs carrière versterken.

Kinderboeken vandaag besteld, is morgen in huis!

Jut & Juul Lifestyle for Kids heeft de kinderboeken op voorraad (tenzij anders vermeld). Hierdoor is het mogelijk om supersnel te leveren! Bestel je op maandag t/m vrijdag voor 13.00 uur, dan wordt je bestelling nog dezelfde dag nog verstuurd. Bestel je vrijdag na 13.00 uur of in het weekend dan wordt je bestelling direct maandag verstuurd.