Prijs
Min: €0
Max: €10
Merken
Spelen
Decoratie
€4,95
€9,95

De In A Flash-methode gaat uit van de kracht van bewegend leren

In A Flash Cards bij Jut & Juul Lifestyle for Kids

Het In A Flash-concept is een educatief hulpmiddel ontwikkeld door Jodie Becker, een vertaler en onbedoelde expat uit Canada die samen met haar Nederlandse man, twee kinderen en vijf kippen in Nederland woont. Het concept is gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring in het werken met kinderen, in verschillende functies, onder andere bij een van de toonaangevende tweetalige kinderdagverblijven van Nederland.
Tijdtekort (een bekende uitdaging voor alle werkende moeders) was de reden dat Jodie de methode verder ontwikkelde voor haar tweejarige dochter die een beetje tussen wal en schip was gevallen in de chaos van een eigen bedrijf, het huishouden en de zorg voor twee kinderen met ernstige allergieën en astma. Het was al een uitdaging om genoeg tijd voor haar dochter vrij te maken, laat staan dat ze kon denken aan educatieve concepten. Georganiseerd spelen en activiteiten doen met een opstandige peuter kostten hen beide veel energie. Het begon bijna als werk te voelen om bewuste momenten samen te creëren.

Net toen ze wanhopig begon te worden, kreeg Jodie tijdens een vingerverfdrama opeens een ingeving: we moeten de kaarten proberen! Het was meteen een succes en Jodie voelde de passie weer door haar bloed stromen. Vol enthousiasme besloot ze om haar leven opnieuw te organiseren en de flash cards op de markt te brengen

De naam van de In A Flash-methode is een knipoog naar de ‘flashcards’ (ook wel flitskaarten genoemd). Onze kaarten zijn ook een soort flashcards, maar wij tillen dit principe naar een hoger niveau door het bewegende element eraan toe te voegen. Dit betekent dat je kleintje in beweging komt en ondertussen de concepten op de kaarten leert. En daarnaast maken jullie samen ook nog eens veel plezier.

De In A Flash-methode gaat uit van de kracht van bewegend leren.

Al vroeg in hun kindertijd ontwikkelen kinderen hun passie voor leren en ontdekken, waar ze hun leven lang profijt van hebben. Thuis kun je dit al stimuleren. De In A Flash-methode gaat uit van de kracht van bewegend leren.

Hoe werkt het spel

  • begin met 5 kaarten
  • op de achterkant zie je een groene cirkel (makkie) en een blauwe circkel (uitdagend)
  • praat met je kleintje over wat jullie op de kaarten zien
  • laat je kindje goed naar de kaarten kijken
  • verspreid de kaarten door de kamer, zorg dat je ze allemaal nog goed kunt zien
  • stuur je kindje naar de eerste kaart en geef hierbij veel hints
  • ga mee in de fantasiewereld en zeg bijvoorbeeld:
    ‘rijd met je brandweerwagen naar rood’, ‘stamp als een olifant naar de driehoek’ of ‘leg een blokje op het varken’
  • Wissel de kaarten af gedurende de maand of voeg kaarten toe. Je zult merken dat je kindje zich ontwikkelt!