Producten van Tegu magnetisch houten speelgoed

Filters instellen

Filter op categorie

Filter op prijs

Spelen is leren met Tegu

Tussen spelen en leren zit bij heel veel kinderen gelukkig nog niet zo’n groot verschil. Want wanneer je met speelgoed speelt dat je op een bepaalde manier uitdaagt, geef je op datzelfde moment je hersenen de kans zich te ontwikkelen. En dat is fijn, want leren gaat dus eigenlijk vanzelf. Als je met het juiste speelgoed speelt. De houten bouwblokken van Tegu zijn daar een mooi voorbeeld van.

Tegu Speelgoed – leren door te spelen per ontwikkelingsfase

Het spelen met Tegu bouwblokken is leerzaam in elke ontwikkelingsfase:

  • peuter – ontwikkelt zijn fijne motoriek en ooghandcoördinatie
  • oudere peuter – leert omgaan met evenwicht en verhoudingen
  • kleuter – leert imiteren
  • oudere kleuter – leert probleemoplossend denken

De fraaie houten bouwblokken van Tegu zijn magnetisch! Voor de meeste kinderen blijft het werken van een magneet iets magisch hebben. De houten blokjes zijn er in verschillende maten en vormen. Bijzonder leuk en boeiend om mee te spelen, te bouwen en te experimenteren.

Met wat fantasie maak je naast bouwwerken zo de leukste racewagens, de coolste helikopters en de gekste robots!

De blokken van Tegu zijn gemaakt van FSC-gekeurd hardhout waar alleen volwassen bomen in Honduras voor worden gekapt. Per verkochte Tegu blokkende wordt er geïnvesteerd in projecten voor het herplanten van bomen in Honduras om de wereld goed na te laten aan de generaties na ons. 

Tegu speelt naast hun duurzame manier van produceren, ook een grote sociale en economische rol in Honduras. Tegu heeft namelijk Honduras zelf zijn eigen fabriek waar de blokjes worden vervaardigd wat veel werkgelegenheid biedt aan de lokale bevolking. Hier krijgen de werknemers goede kansen op lange termijn banen met groei- en ontwikkelingskansen en worden ze eerlijk betaald. Ook werkt Tegu met lokale scholen samen door kinderen onderwijs te bieden om de cyclus van armoede te doorbreken en ze educatie te geven in plaats van zwerven over een vuilnisbelt.

Bij de aankoop van Tegu biedt je dus naast een ontzettend leuk, innovatief een uitdagend product aan je kind, ook betere hoop voor de toekomst in één van de armste landen in het westelijk halfrond én draag je bij aan het behoudt van regenwoud!